Witam,
Tak się złożyło że stanąłem przed wyborem zakupu nowego auta. Oczywiście nie jest idealnie bo mam swoje ograniczenia
Napaliłem się na Superba 2.0 TDI 4x4, no ale niestety to jest strasznie drogi silnik, z którego jednak nie chciałbym rezygnować.
Czyli mam do wyboru ubogą wersje Superba (AMBITION) albo rozszerzoną Octavie (CLEVER). Oba w Kombi.
Różnice w wyposażeniu to głównie:
- S3 w kolorze biały niemetalizowany | w O3 praktycznie dowolny
- S3 felgi alu 16tki | w O3 17tki
- S3 podgrzewane fotele przod | O3 podgrzewane fotele tyl i przod
- S3 skrzynia biegów manual | O3 skrzynia biegow AUTOMAT
- no i teraz do O3 mozna dołożyć jeszcze kilka rzeczy, typu przyciemniane szyby, dodatkowe gniazdka, kamere cofanie, podgrzewana kierownice i pewnie jeszcze jakies drobiazgi. W S3 juz sie limit konczy.
Stąd moje pytanie: Jaka jest faktycznie różnica między Superbem a Octavią?
Wiem, że pytanie mega otwarte i opinii może być tyle co użytkowników tego forum, ale chętnie je przeczytam, może któraś spowoduje je będe umiał podjąc decyzje.
PS.
A może Toyota Avensis
Tak się złożyło że stanąłem przed wyborem zakupu nowego auta. Oczywiście nie jest idealnie bo mam swoje ograniczenia
Napaliłem się na Superba 2.0 TDI 4x4, no ale niestety to jest strasznie drogi silnik, z którego jednak nie chciałbym rezygnować.
Czyli mam do wyboru ubogą wersje Superba (AMBITION) albo rozszerzoną Octavie (CLEVER). Oba w Kombi.
Różnice w wyposażeniu to głównie:
- S3 w kolorze biały niemetalizowany | w O3 praktycznie dowolny
- S3 felgi alu 16tki | w O3 17tki
- S3 podgrzewane fotele przod | O3 podgrzewane fotele tyl i przod
- S3 skrzynia biegów manual | O3 skrzynia biegow AUTOMAT
- no i teraz do O3 mozna dołożyć jeszcze kilka rzeczy, typu przyciemniane szyby, dodatkowe gniazdka, kamere cofanie, podgrzewana kierownice i pewnie jeszcze jakies drobiazgi. W S3 juz sie limit konczy.
Stąd moje pytanie: Jaka jest faktycznie różnica między Superbem a Octavią?
Wiem, że pytanie mega otwarte i opinii może być tyle co użytkowników tego forum, ale chętnie je przeczytam, może któraś spowoduje je będe umiał podjąc decyzje.
PS.
A może Toyota Avensis
Komentarz